Populær stoppknapp

Gamstop

Flere land har innført en frivillig stoppknapp mot pengespill. Både Danmark og Storbritannia hyller ordningen som en stor suksess. I Norge har vi dessverre ikke den samme muligheten enda.

Danmark har ROFUS, Registrer Over Frivilligt Udelukkede Spillere. Denne modellen som ble innført i 2012 har inspirert flere andre lisensierte markeder til å utvikle liknende modeller. ROFUS fungerer slik at spilleren selv kan sette grenser og utelukke seg fra samtlige spillsider samtidig. Storbritannia har nå fått sin GAMSTOP som fungerer etter samme prinsipp: trykk på én knapp, og utesteng deg fra alle spill, på alle spillsider. Spilleren velger selv tidsperiode, alt fra et par dager til permanent utestengelse. I Storbritannia har allerede 38 000 spillere valgt å trykke på knappen i løpet av det halve året den har eksistert.

De aller fleste spillsider tilbyr liknende løsninger i dag, og har gjort det lenge. Men da må du gjennom prosessen med hver enkelt aktør, og det er en krevende prosess. Spesielt for de som virkelig ønsker å ikke spille videre og er ekstra sårbare for å bli utsatt for muligheten til spill akkurat da.

Ingen stoppknapp i Norge

I Norge finnes ikke denne stoppknappen ettersom markedet ikke er lisensiert og myndighetene ikke har noen kontroll over alle spilltilbyderne mot det norske markedet. Norsk Tipping og Rikstoto har i likhet med med de aller fleste internasjonale selskapene denne muligheten for sine kunder, hvor du setter egne grenser for hvor mye du vil tape per uke, måned og år. I tillegg er det også mulig å utelukke seg helt fra alt spill dersom du ønsker dette.

Flere aktører fra den internasjonale spillbransjen har skrytt av ordninger som ROFUS og GAMSTOP og ønsker liknende ordninger også i Norge. I Sverige innfører de en slik løsning når deres spillmonopol faller ved årsskiftet, noe som er godt mottatt fra både det statlige spillselskapet Svenska Spel, de internasjonale aktørene og politikere i landet.

Gode muligheter for hjelp

Selv om vi ikke har en stoppknapp i Norge er det likevel et tilbud til de som ønsker hjelp. Du kan ringe Hjelpelinjen anonymt på 800 800 40, eller kontakte ulike organisasjoner som hjelper deg med spillproblemer. Spillavhengighet Norge hjelper både de som sliter med problemspilling og ikke minst de pårørende. Det er viktig å søke hjelp om spill blir et problem.

Spill aldri for penger du ikke har råd til å tape. Det skal være morsomt å spille, men om du føler gleden forsvinner og spillingen blir en byrde anbefaler vi deg å søke hjelp. Den finnes der ute!


andre har også lest

Sportsofa | Episode 3

Sportsofa | Episode 3

Tredje episode av Sportsofa er her! For å se de tidligere episodene, trykk her. Even...
Sportsofa | Episode 2

Sportsofa | Episode 2

#CAST2 “SUNDERLAND TIL I DIE” https://www.youtube.com/watch?v=JQ4jcJ762gU Vi har besøk av ihugga supporter av Sunderland fotballclub....
Standard spilleautomater vs progressive spilleautomater

Standard spilleautomater vs progressive spilleautomater

Vi elsker alle å spille litt på spilleautomater, ikke sant? Spenningen du føler når du...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *