Spilleautomaten på eksklusiv liste

3 eller 5 hjul
20 Freespins
2 000 kr Bonus
Casino Review

Det meste blir enklere og bedre i vår hverdag. Geniale oppfinnelser kommer stadig i nye og oppgraderte versjoner. Men noen oppfinnelser er så gode at de ikke trenger å forbedres. Her får du noen eksempler.

Nylig kunne nettstedet Primeslots presentere en liste over geniale oppfinnelser som i praksis ikke har blitt endret siden den første utgaven. Det er selvsagt kosmetiske endringer her og der, men funksjonen til originalen er fortsatt lett gjenkjennelig i dagens utgaver. Spilleautomaten er på denne meget eksklusive listen, som vi selvsagt synes også burde inneholdt bindersen fra Lillehammer.

Like bra nå som da

Poenget med denne listen er å vise produkter og oppfinnelser som fungerer på samme måte i dag som den gang de ble lansert. Som bindersen der altså. La oss ta en titt på de fem geniale oppfinnelsene:

Paraplyen

I over 4000 år har paraplyen dekket for regnet. I akkurat den samme formen som i dag. Materialet er selvsagt forandret, og det er lagt til praktiske småfunksjoner, men selve paraplyen ser akkurat lik ut nå som den gjorde den gang. Som veldig mye annet kommer paraplyen fra Kina.

En artig detalj når det gjelder paraplyen er at den opprinnelig ikke ble laget for regnvær. Det var faktisk det stikk motsatte som var hensikten, å skygge for solen. Mange bruker paraplyen til dette den dag i dag, selv om det er beskyttelse mot regnvær som er det vanligste bruksområdet. Og, som de fleste vet, er paraplyen magisk. Tar du den med deg blir det oppholdsvær, men glemmer du den hjemme blir det naturligvis regn.

Toalettpapiret

Det er vanskelig å se for seg hvordan livet var før dopapiret ble funnet opp, og det er til og med kanskje best å ikke tenke så mye på det. Det er få oppfinnelser som er så enkle og har endret menneskets verden så mye. Før toalettpapiret brukte man leirebiter eller steiner for å tørke bort det man klarte. Romerne hadde faktisk en forløper til toalettpapiret i form av en svamp som hang i en tråd der man gjorde fra seg. Problemet var bare at denne svampen var felles for alle.

Toalettpapiret kommer også fra Kina. Det stammer antagelig tilbake til 1300-tallet, og dagens utgave hvor papiret stort sett kommer på rull dukket opp sent i det 19. århundre. Siden har ingen sett noe stort behov for å endre på denne geniale oppfinnelsen.

Musefella

Legg en ostebit på en plankebit med en utløser og en metall-arm som fanger og dreper musen. Enkelt. Faktisk så enkelt at designet ikke har endret seg siden patentsøknaden ble godkjent i 1879. Selvsagt har det kommet andre varianter på markedet, men den gode gamle musefellen er fortsatt den vanligste med god margin.

Det er vanskelig å si hvor mange muse-liv som har gått tapt på de nesten 150 årene siden musefella kom på markedet, men det er også vanskelig å si hvor mange menneskeliv som har blitt spart takket være musefella. Mus er som kjent effektive spredere av sykdommer, og takket være musefella fikk menneskeheten litt mer kontroll over de små skadedyrene.

Strykejernet

Der toalettpapiret og musefella forandret menneskers hygiene forandret strykejernet menneskets førsteinntrykk like drastisk. En velstrøket skjorte var ikke enkelt å få til før 1882. Da dukket det elektriske strykejernet opp, og det ble raskt noe man fant i alle moderne hjem. Strykejernet fra den gang er i praksis helt likt som dagens utgaver.

Spilleautomaten

Vi sparte det beste til slutt, for vær ærlig: du hadde ikke lært alle disse funfactsene om de fire andre om spilleautomaten sto øverst. Bare hyggelig.

Les også: Standard spilleautomater vs progressive spilleautomater

Spilleautomaten er helt enkelt den mest geniale spillmaskinen noen sinne. Lenge før Playstation, Nintendo og XBOX dukket opp var det spilleautomaten som hadde dominansen i spillmarkedet. Den aller første spilleautomaten dukket opp i 1887, og fungerte på nøyaktig samme måte som dagens automater. Det har selvsagt skjedd endringer i form av design, grafikk og innhold, men en spilleautomat i dag fungerer fortsatt akkurat som spilleautomaten i 1887. Du kan fortsatt spille de samme spillene som oldefaren din spilte da han var ung, eller du kan spille mer moderne videoslots med et tema fra en kjent film eller tegneserie. Uansett hvilken spilleautomat du velger er målet det samme: å få spesifikke symboler til å stoppe på spesifikke posisjoner på hjulene som snurrer. Hvorfor forandre på noe så grunnleggende genialt?

Få produkter tåler tidens tann så godt at de ikke trenger forbedringer, og disse fem er blant disse. Har du forslag til andre produkter som kunne vært på en slik liste? Del det med oss da vel!

Les også: Gjør det morsommere å spille slots


andre har også lest

Sportsofa | CAST#7 MADRIDISTA

Sportsofa | CAST#7 MADRIDISTA

Sportsofa utvider! Even Evensen er ute av sofaen, men tar plass bak mixepulten og stepper...
Sportsofa | CAST#6 IT’S TIME

Sportsofa | CAST#6 IT’S TIME

Let's get ready to rumble! Even har en gjest i sofaen igjen, og denne gangen...
Sportsofa | CAST#5 HEIA NORGE

Sportsofa | CAST#5 HEIA NORGE

CAST#5 HEIA NORGE [26.02.2019] Ny uke og nye muligheter! Even og Kjetil tar fatt på...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *