Trykkfeilen som kostet en million

Trykkfeilen-som-kostet-en-million_Tom-Gray
150 Freespins
2 000 kr Bonus
Casino Review

Trykkfeilen som kostet en million

Hva er enda kjedeligere enn å kjøpe et skrapelodd og ikke vinne noe? Å kjøpe et skrapelodd, vinne jackpoten men ikke få den likevel.

Det skjedde med Tom Gray fra Romford i Essex i England. Han skrapte frem to like symboler i feltet for den høyeste premien på skapeloddet Lucky Streak. I følge instruksene på loddet skulle dette utløse jackpoten på hele £ 80 000, nesten en million norske kroner.

Skulle sikre fremtiden for barn og barnebarn

Tom Gray ble naturlig nok henrykt. Tidligere samme år hadde han fått en kreftdiagnose fra legen, og den da 75 år gamle pensjonisten så dette som en mulighet til å etterlate sine barn og barnebarn med en tryggere fremtid. Han begynte å planlegge hvordan han skulle fordele gevinsten, men fikk etterhvert den tunge beskjeden om at skrapeloddet hans ikke var verdt en million likevel. På grunn av en trykkfeil var premien kun på 25 kroner.

Datteren til Tom Gray var knust på farens vegne. Hun hadde tatt vare på faren etter han ble syk, og det var hun som kjøpte skrapeloddet. Ett til seg selv, og ett til faren. Hun beskrev situasjonen til avisene etter nyheten kom ut: «Han hadde allerede begynt å planlegge hva han skulle bruke pengene på. Han skulle betale ned lånet på bilen sin, og spurte meg hvor mye jeg hadde igjen på huslånet mitt. Pengene skulle gå til barna hans, og det er det som plager han mest. Han er virkelig nedfor på deres vegne.»

Den tunge beskjeden kom da datteren ringte lotteriselskapet for å bekrefte gevinsten. Hun oppga serienummeret på loddet, men skjønte ingenting da hun fikk beskjed om at loddet kun hadde en gevinst på £ 2, som var vunnet i et annet spill på det samme loddet. Hun ba om en dobbeltsjekk ettersom hun sto med loddet i hånden og så på to like symboler som indikerte toppgevinst, men fikk igjen beskjed om at loddet kun var verdt et par tikroner.

Operatøren beklager, men vil ikke betale ut premien

Til slutt fant de feilen. Loddet hadde en trykkfeil som hadde ført til at det ene symbolet, en terning, kun hadde fire øyne på seg. Den skulle hatt fem.

«Dette er så urettferdig» forteller datteren til Tom Gray. «Selv om det er en trykkfeil, hvem har skylden?»

Selskapet som har produsert loddet sier at det er første gangen de opplever noe slikt, og at det er veldig beklagelig. Likevel påpeker de at alle lodds gevinster er fastsatt på forhånd via serienummeret, og at eventuelle trykkfeil derfor ikke påvirker loddets eventuelle gevinst.

 


andre har også lest

Sportsofa | Episode 3

Sportsofa | Episode 3

Tredje episode av Sportsofa er her! For å se de tidligere episodene, trykk her. Even...
Sportsofa | Episode 2

Sportsofa | Episode 2

#CAST2 “SUNDERLAND TIL I DIE” https://www.youtube.com/watch?v=JQ4jcJ762gU Vi har besøk av ihugga supporter av Sunderland fotballclub....
Standard spilleautomater vs progressive spilleautomater

Standard spilleautomater vs progressive spilleautomater

Vi elsker alle å spille litt på spilleautomater, ikke sant? Spenningen du føler når du...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *