Dine vinnersjanser på lotto

Vinnersjanser i lotto
500 Freespins
Casino Review

Nordmenn elsker lotto! Få land i verden spiller mer lotto enn oss nordmenn. Men hvor store er egentlig vinnersjansene dine når du leverer den faste kupongen?

Her i Norge er det Norsk Tipping som står bak alle lotteriene du enkelt kan spille hver eneste uke. Du kan levere lottokupongen med mobilen, i kassen på dagligvaren eller på en god del kiosker og bensinstasjoner landet over. Det finnes flere lotterier å velge mellom. Vi hjelper deg å velge det lotteriet som passer deg best!

Store forskjeller i vinnersjanser på lotterier

Dine vinnersjanser i de forskjellige lotteriene varierer veldig. Man skulle kanskje tro at lotteriene med de største premiene har den laveste vinnersjansen, men det er heller ikke tilfelle. Vi har laget denne oversikten over de mest spilte lotteriene i Norge:

Oversikt vinnersjanser lotto
Dine vinnersjanser i lotto

Lotto vinnersjanser (1 : 5 370 000)

Dette er den gode gamle, som de aller fleste har spilt en eller annen gang. Spillet med navnet Lotto har eksistert siden 19. april 1986. Før dette var tilsvarende spill de mest populære spillene i mange andre land i Europa. Lotto ble raskt det mest spilte spillet i Norge også. Allerede i sitt andre år, fra 1987, har lotto-trekningen blitt vist fast på NRK. Ikke rart spillet har blitt så populært! Men hvordan er egentlig vinnersjansene?

De er faktisk ganske gode om vi sammenlikner med de andre lotteriene på listen. 1 : 5 370 000 per rekke er veldig mye bedre enn hva de to store lotteriene VikingLotto og Eurojackpot kan vise til. Oppgaven i Lotto er å plukke ut syv vinnertall fra de 34 tallene som er tilgjengelig. Dette gir 5,37 millioner mulige kombinasjoner, og derfor vil sannsynligheten til å ha den vinnende rekken være 1 : 5 370 000 per rekke.

Dette tallet gjelder for førstepremien. Dine vinnersjanser for å vinne en premie uansett størrelse er en god del bedre. Her vil en av fem kuponger med 10 rekker vinne en premie. Altså 1 : 50 per rekke.

VikingLotto vinnersjanser (1 : 98 000 000)

I VikingLotto skal du plukke ut bare seks tall, men det er 48 tall å velge i. Derfor blir antall mulige kombinasjoner en god del flere. I tillegg skal du velge et såkalt Vikingtall blant åtte tilgjengelige alternativer. Det er 98 millioner mulige kombinasjoner tilgjengelig, og derfor blir dine vinnersjanser på førstepremien 1 : 98 000 000.

Ser vi bort fra Vikingtallet og går for andrepremien som er bare de seks opprinnelige tallene er dine vinnersjanser mye hyggeligere. Nå er tallet 1 : 14 000 000. Om målet bare er å få hvilken som helst premie så vil dette skje like ofte som i det tradisjonelle Lotto-spillet. En av femti rekker vil gi en gevinst i gjennomsnitt.

Nabolaget vinnersjanser (1 : 90 000)

Dette er en litt annen form for lotteri. Det er ingen tall som skal plukkes ut eller baller som trekkes fra en bolle. Her vil gevinstene bestemmes ut fra geografisk posisjon. Det er 90 000 kuponger i spill, så vinnersjansen for hovedpremien blir enkelt nok 1 : 90 000 per kupong. De øvrige premiene deles så ut til kupongene som har bostedsadresse tettest mulig til vinnerkupongen. Premien blir mindre jo lenger unna du befinner deg, helt til hele premiepotten er fordelt.

Eurojackpot vinnersjanser (1 : 95 000 000)

Her er det 50 tall å velge mellom, og du må treffe på fem av de. I tillegg må du treffe på to av ti tilgjengelige stjernetall. Dine vinnersjanser her er 1 : 95 000 000. Noe bedre enn i VikingLotto altså, uten at forskjellen er veldig stor. Noe som ofte blir veldig stor er førstepremien. Eurojackpot har regelmessig førstepremier på flere hundre millioner kroner.

Joker vinnersjanser (1 : 500 000)

Her vil dine vinnersjanser variere fra spilleomgang til spilleomgang. Tallet fastsettes nemlig etter antall deltakere. Gjennomsnittet ligger på 500 000, derfor er dette tallet brukt. Hver spilleomgang trekkes én spiller ut, og du har ett lodd i trekningen per kupong du har kjøpt. Det er også mulig å vinne mindre premier i Joker, og vinnersjansene for den laveste premien er ca 1 : 13.

Keno vinnersjanser (1 : 2 147 181)

Dette er en relativt ferskt spill i norsk sammenheng. Keno er vesentlig større ute i verden, og vi trenger ikke reise lenger enn til våre naboer i Sverige for å finne et land hvor Keno er voldsomt populært.

For å kunne vinne den største premien i Keno må du spille på Keno-nivå 10, som er det høyeste, og ha 10 rette. Vinnersjansene er 1 : 2 147 181 per rekke. I Keno varierer vinnersjansene etter hvilket nivå du velger å spille. Keno-nivå 2, som er lavt, gir deg en vinnersjanse på 1 : 13 og nivå 4 er mye rausere med 1 : 3 for å ta med både det høyeste og det laveste eksempelet.

Les også: Gigantisk jackpot til svensk spiller

Les også: Vinnersjanser.com på konferanse i London


andre har også lest

Sportsofa | CAST#7 MADRIDISTA

Sportsofa | CAST#7 MADRIDISTA

Sportsofa utvider! Even Evensen er ute av sofaen, men tar plass bak mixepulten og stepper...
Sportsofa | CAST#6 IT’S TIME

Sportsofa | CAST#6 IT’S TIME

Let's get ready to rumble! Even har en gjest i sofaen igjen, og denne gangen...
Sportsofa | CAST#5 HEIA NORGE

Sportsofa | CAST#5 HEIA NORGE

CAST#5 HEIA NORGE [26.02.2019] Ny uke og nye muligheter! Even og Kjetil tar fatt på...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *